در فضای گسترده تریدینگ، انواع گوناگونی از روشهای تحلیلی وجود دارند. افرادی که به این زمینه ورود میکنند در ابتدا گیج میشوند که دقیقا کدام روش تحلیلی سودده میباشد. از آنجایی که انسانها همواره به دنبال سادهترین روش برای انجام معاملات فارکس و ارز دیجیتال میباشند، در ابتدای راه به سمت اندیکاتورها خواهند رفت. این ابزارهای تحلیلی به عنوان راهنماهایی عمل میکنند که قیمت را میگیرند و با انجام برخی از معادلات ریاضی، یک خروجی تحت عنوان indicator به ما میدهند. یکی از انواع این ابزارهای کمکی اندیکاتور مکدی است که در ادامه این مقاله به ارائه تعریفی از آن خواهیم پرداخت.
اندیکاتور مکدی چیست؟
اندیکاتور مک دی، یکی از انواع ابزارهایی بوده که تریدرها را در یافتن روند بعدی قیمت یاری میکند. این اندیکاتور همچنین نوعی دنبال کننده قیمت نیز هست و نشان دهنده رابطه بین دو میانگین متحرک نمایی یا اصطلاحاً EMA میباشد. این ابزار سرعت تغییرات قیمت در نمودار را نیز نشان میدهد که این امر خود نشان دهنده میزان تمایل قیمت به بالا و پایین شدن خواهد بود.
میانگین متحرک نمایی، نیز به تنهایی نوعی اندیکاتور بوده که از میانگینگیری بهای یک نمونه خاص از نماد، در دورههای زمانی گوناگون حاصل میگردد. در ابزار EMA از روش وزندار میانگینگیری بهره برده شده و برای انجام معادلات قیمتی مورد استفاده قرار میگیرد؛ از همین رو، تاثیر قیمت آخرین کندلهای تشکیل شده بر روی آن بیشتر بوده و میتواند تغییرات قیمت را به وضوح نمایش دهد.
اندیکاتور مکدی دقیقا مانند دیگر اسیلاتورها (نمونههای ابزارهای تحلیلی و کمک کننده) حول یک خط در نوسان است. خط پایه اندیکاتور MACD، یک خط صفر میباشد که هیچ سقف و کفی برای آن تعیین نشده است. بر همین اساس، اعداد مرتبط به این خط میتوانند باتوجه به قدرت بازار بالا و پایین شوند.
بخشهای متفاوت اندیکاتور مکدی
مهمترین بخشهای اندیکاتور مکدی، میانگین متحرکهایی است که این ابزار در دل خود دارد. تخصصیترین بخش این اندیکاتور نیز با عنوان “مکدی لاین” معرفی میشود که نتیجه معادله کسر میانگین متحرک 26 از میانگین متحرک 12 میباشد. باتوجه به مقادیر گوناگون این دو EMA، مقدار مکدی لاین نیز مثبت یا منفی خواهد شد و در بخش بالایی خط صفر قرار خواهد گرفت.
عضو بعدی و مهم این اندیکاتور با عنوان “خط سیگنال’ شناخته میشود. این خط نیز یک میانگین متحرک نمایی با دوره ۹ بوده که تقاطع آن با خط مکدی نقاطی بسیار مناسب را برای ورود به معامله فراهم میآورد.
آخرین جزء از مهمترین بخشهای اندیکاتور مک دی هیستوگرام بوده و حاصل تفریق خط مکدی و خط سیگنال میباشد. چنانچه خط مکدی بالاتر از خط سیگنال قرار گیرد، هیستوگرام، بالای خط صفر ظاهر خواهد شد و اگر مکدی لاین در بخش پایینی خط سیگنال مشاهده شود، هیستوگرام بالای خط صفر خواهد بود.
هیستوگرام دقیقاً مانند دیگر اجزای اندیکاتور مکدی در تشخیص نقاط مناسب ورود و خروج از معامله خوش درخشیده است.
روش کار اندیکاتور مکدی
همانطور که گفته شد، با نوسان قیمت در بازارهایی مانند فارکس، مقادیر مربوط به خطوط تعریف شده برای اندیکاتور مکدی تغییر میکند؛ همچنین مولفههای مانگینهای متحرک ۲۶ و ۱۲ روزه مرتبط به مکدی نیز با تغییر قیمت تعویض خواهند شد. این نوسانات اگر سبب نزدیک شدن این دو میانگین متحرک به هم شوند، شاهد همگرایی در قیمت خواهیم بود؛ در این شرایط نیز “مکدی لاین” که نشانگر اختلاف این دو میانگین میباشد، به خط صفر میل میکند.
همچنین چنانچه تغییرات قیمت در بازار به گونهای انجام شود که مقادیر مربوطه به د میانگین متحرک از هم دور شوند؛ شاهد واگرایی در قیمت خواهیم بود که این امر سبب میشود تا “مکدی لاین” از خط صفر دور شود. هرچه که میزان نوسانات قیمت در بازههای گوناکون مثبت و منفی بالا باشد، مکدی لاین نیز بیشتر از خط پایه فاصله خواهند گرفت.
درواقع EMA 26، به دلیل اینکه دارای دوره زمانی بیشتری است، به نوسانات واکنش کندتری، نسبت به EMA 12 نشان میدهد و نحوه کار اندیکاتور مکدی را برای معاملهگران مشخص میکند. شما میتوانید اعداد مرتبط به تنظیمات مکدی را تغییر دهید و باتوجه به استراتژی خودتان آن را شخصی سازی نمایید.
آیا میتوان از اندیکاتور مکدی سیگنال گرفت؟
اندیکاتور مکدی یکی از انواع پرکاربردترین ابزارهای معاملاتی است و در عین حال نیز پر طرفدارترین نوع از اندیکاتورهای تحلیل به شمار میرود. اغلب تریدرها از این ابزار در ساخت استراتژی معاملاتی خود بهرهگیری میکنند و برخی دیگر نیز جهت دریافت تاییدیه برای ورود و خروج به معامله، سیگنالهای آن را در اولویت قرار میدهند. دو کاربرد مهم اندیکاتور مکدی را در ادامه بررسی خواهیم کرد.
واگرایی اندیکاتور مکدی
یکی از مهمترین کاربردهایی که اندیکاتور MACD دارد، تشخیص واگرایی میباشد. منظور کا از واگرایی آن است که روندی که قیمت تشکیل داده است، با روندی که برروی مکدی میبینیم در تضاد میباشد. این مسئله میتواند سبب تغییر روند قیمت یا ادامهدار بودن ترند موجود گردد. به طور کلی، واگرایی را میتوانیم به دو دسته، معمولی و مخفی تقسیم کنیم.
در نمونه معمولی واگرایی، ما باید قلهها در روند صعودی، و درهها را در روند نزولی بررسی کنیم. در واگرایی مخفی نیز، در روند صعودی درهها مورد بحث قرار میگیرند و و در روند نزولی، قلههای نمودار را چک میکنیم. باتوجه به اینکه واگرایی مسبب شروع یا ادامه دار بودن یک روند میشود، میتوانیم آن را به دو دسته مثبت و منفی تقسیم کنیم. از همین رو، درباره واگراییهایی که ایجاد میشود، باید نکات زیر را مورد توجه قرار دهید:
- چنانچه در یک روند مثبت، قله جدید قیمت، بالاتر از قله قبلی تشکیل شود؛ درحالی که معادل آنان در نمودار اندیکاتور، روند نزولی را دارا باشد؛ واگرایی معمولی منفی خواهد بود و قادر است تا سبب ریزش قیمت گردد.
- در شرایطی که در یک روند منفی، دره جدید قیمت، از دره قبلی پایینتر باشد، اما معادل آنان در نمودار اندیکاتور، روند مثبتی را دارا باشد، واگرایی معمولی مثبت اتفاق افتاده است و میتواند مسبب بالا رفتن بهای نماد گردد.
- اگر در روندی مثبت، درهای جدید، بالاتر از دره قبلی ایجاد شود، اما معادل آن در نمودار مکدی روندی نزولی باشد، واگرایی مخفی مثبت رخ داده و نشان از ادامه دار بودن روند صعودی دارد.
- در شرایطی که در یک روند منفی، سقفی جدید پایینتر از سقف قبلی قیمت ایجاد گردد، اما در نمودار ابزار مکدی روندی صعودی را شاهد باشیم، واگرایی مخفی منفی رخ داده است و نشانگر ادامه دار بودن روند نزولی خواهد بود.
تقاطع مکدی لاین و خط سیگنال
یکی از جذابترین استراتژیهایی که بر اساس اندیکاتور مکدی طرحریزی میشود؛ روشی است که شما باید در آن توجه بالایی به تقاطع دو خط سیگنال لاین و مکدی لاین داشته باشید. استراتژی مثبت برای ورود به یک معامله لانگ بدین شکل است که خط مکدی، خط سیگنال را به طرف بالا قطع نماید. حال هرچقدر که شیب این تقاطع بیشتر باشد، قدرت روند بیشتر خواهد بود.
استراتژی منفی نیز دقیقا برعکس این حالت بوده و وقتی رخ خیدهد که خط مکدی، خط سیگنال را به سمت پایین قطع مینماید.
جهت عملکرد دقیقتر این استراتژی و کم شدن تاخیر، میتوانید از هیستوگرام نیز بهره بگیرید. نکتهای که درباره هیستوگرام مکدی مطرح میشود، شیب مثبت یا منفی میلههای متوالی میباشد. چنانچه شیب میلهها مثبت باشد، شاهد یک حرکتی هستیم که در حال تبدیل شدن به یک روند صعودی است؛ همچنین اگر میلهها شیب منفی داشته باشند، میتوانیم نزول قیمت را پیشبینی کنیم.
مهمترین محدودههای اندیکاتور مکدی
اندیکاتور مکدی، یکی از ابزارهای پسرو بوده و همین امر نیز سبب میشود تا در بسیاری از مواقع سیگنالهای استخراج شده توسط آن، درست و قابل اعتماد نباشد. گاهی به علت این تاخیر، معاملهگران از تغییرات روند جا میمانند. این نکته به عنوان بزرگترین ضعف این اندیکاتور شناخته میشود. وجود این محدودیت نشان میدهد که بهرهگیری از ابزارهای تحلیلی مانند اندیکاتور MACD نمیتواند به تنهایی کافی باشد و باید شما آن را با دیگر سبکها مانند سبک پرایس اکشن کلاسیک ترکیب کنید.
اعداد طلایی مکدی
اعداد طلایی مکدی (MACD) به اعداد 12، 26، و 9 اشاره دارد که در تنظیمات استاندارد این اندیکاتور استفاده میشوند. این اندیکاتور یکی از پرکاربردترین ابزارهای تحلیل تکنیکال است و به معاملهگران کمک میکند روندهای بازار را تشخیص دهند و نقاط ورود و خروج مناسب را شناسایی کنند.
ساختار و عملکرد مکدی:
میانگین متحرک نمایی کوتاهمدت (EMA 12): این عدد برای محاسبه تغییرات قیمتی کوتاهمدت استفاده میشود و نسبت به EMA بلندمدت سریعتر به تغییرات قیمت واکنش نشان میدهد.
میانگین متحرک نمایی بلندمدت (EMA 26): این عدد تغییرات بلندمدت قیمت را نشان میدهد و نسبت به EMA کوتاهمدت واکنش کمتری به نوسانات سریع بازار دارد.
خط سیگنال (EMA 9): این عدد میانگین متحرک نمایی 9 دورهای مکدی است که برای شناسایی نقاط خرید و فروش کاربرد دارد.
نحوه سیگنالدهی:
وقتی خط مکدی (تفاوت EMA 12 و EMA 26) از خط سیگنال عبور کند، سیگنال خرید یا فروش تولید میشود.
عبور مکدی از بالا به پایین خط سیگنال معمولاً نشانه فروش و عبور از پایین به بالا نشانه خرید است.
جمع بندی اندیکاتور مکدی
همانطور که در متن بالا گفته شد، یکی از انواع اندیکاتورهای موجود در فضای تریدینگ، مکدی میباشد. این ابزار راهنما خود از چندین اندیکاتور مانند مووینگ اورج نمایی تشکیل شده است. نمیتوانیم بهرهگیری از اندیکاتور مکدی را به تنهایی سودده بدانیم. چراکه تاخیری که این الگوریتم در ارائه سیگنال دارد، سبب میشود که تریدرها به طور کلی از منشا روند جا بمانند یا گاهی نیز متحمل ضررهای کوچک و بزرگ شوند. بهتر است شما اندیکاتور مکدی را یک ابزار مکمل در نظر بگیرید و در کنار الگوهای کلاسیک آن را مورد استفاده قرار دهید.
سوالات متداول در مورد اندیکاتور مکدی
پاسخ : لازم است تا شما به بخش تنظیمات این اندیکاتور ورود کنید و اعداد را تغییر دهید.
پاسخ : استفاده از اندیکاتور rsi راحتتر بوده اما اندیکاتور مکدی اطلاعات دقیقتری از قیمت را در اختیار شما قرار میدهد.
نظرات
هیچ نظری ثبت نشده است.
فقط کاربران ثبت نام کرده می توانند نظر ثبت کنند. لینک ورود \ عضویت در سایت.